LaurieRaphael - Quebec

4.7
391 reviews
icon/ic_price_rangeCreated with Sketch.
CAN$51 and over
icon/ic_cuisineCreated with Sketch.
Regional Canadian (Quebec)
Top tags:
  • Special Occasion
  • Romance
  • Fit for Foodies
laurie raphaël

Au menu, une cuisine gastronomique signée Daniel et Raphaël Vézina, où les produits du Québec sont toujours à l’honneur. La présentation allégée de la carte, laisse place à l’imaginaire et à la découverte. C’est avec confiance que vous allez choisir les saveurs qui feront de votre repas une expérience nouvelle remplie de surprises.
Sort by
Newest
Filters
OT
Montreal
1 review
Dined 5 days ago
Overall 5Food 5Service 5Ambience 5

L'expérience culinaire est exceptionnelle. Les plats sont tous succulents et bien présentés, l'accord vin est parfait et le service impeccable. On se sent comme des rois à ce restaurant.

Report
Helpful
OT
Vancouver
1 review
Dined 6 days ago
Overall 5Food 5Service 5Ambience 5

Valentines day

Report
Helpful
OT
Montreal
1 review
Dined 6 days ago
Overall 3Food 4Service 5Ambience 5

Cher, un surplus pour l’accord mets et vin. Petite quantité de vin de verser lors de l’achat d’un seul verre de vin.

Report
Helpful
A
Montreal
12 reviews
Dined on February 10, 2019
Overall 5Food 5Service 5Ambience 5

Une expérience unique. Je me considfère comme un Foodie et habitué aux grandes tables à Mtl, mais également à travers mes nombreux voyages. Je dois avouer que j'ai été epoustouflé par ce resto: la bouffe, l'ambiance, l'approche (le coté expérience), et leur gentillesse à mettre tout le monde à l'aise.
un MUST!

Report
Helpful
SG
Montreal
1 review
Dined on February 9, 2019
Overall 4Food 5Service 5Ambience 5

Nourriture extraordinaire.Je ne recommande pas l'accord sommelier avec le repas.Je comprends que l'on veuille encourager les producteurs locaux...mais pour les vins...Yamachiche ne pourra jamais fabriquer un vin à la hauteur de cette nourriture !

Report
Helpful
FD
1 review
Dined on January 31, 2019
Overall 5Food 5Service 5Ambience 5

One of the few restaurants in Quebec who offers such an amazing experience. You feel treated like a king, you are served and assisted by several customer-friendly employees who all know their craft and their menu perfectly.
You can choose a local wine pairing option with VQA and Quebec wines or a traditional one with French/Italian wines and the meals are this mix of tradition and nouvelle cuisine with exceptional ingredients (caviar, truffle,...).

Not the best tasting experience I ever had tbh...It was great but not uniquely memorable as it lacked this little something and the local wine option was so-so in my opinion

Report
Helpful
EN
Vancouver
1 review
Dined on January 27, 2019
Overall 4Food 5Service 5Ambience 5

First time I could say, “I love Foie Gras and Uni!!”

Report
Helpful
LJ
1 review
Dined on January 18, 2019
Overall 5Food 5Service 5Ambience 5

Une belle expérience culinaire , le seul point noir
la musique trop forte et pas relaxante !

Report
Helpful
L
1 review
Dined on January 16, 2019
Overall 5Food 5Service 5Ambience 5

Une expérience à faire absolument au moins une fois dans sa vie!

Report
Helpful
TS
Miami
16 reviews
Dined on January 16, 2019
Overall 5Food 5Service 5Ambience 5

From beginning to end, every aspect of our dinner was outstanding. You are escorted to waiting area, where you can order drinks, hear the options for the 3- and 5-course prix fixe menu, and enjoy an amuse-gueule. On the way, you stop by the kitchen to meet the friendly chef and his staff. A couple can order alternative 3-course menus, and thereby try all five courses, for the reasonable price of CAN $110 per person. Each course consisted of two parts, and involving clever combinations of locally-sourced ingredients. The cheese course was a checkerboard of squares of oka, thinly-shaved pear and a compressed date-nut log, a fantastic combination of textures and flavors. The servers were friendly, attentive and discrete, and the lighting and decor were tasteful and subdued, just the right backdrop to appreciate a great meal.

Report
Helpful
OT
Montreal
1 review
Dined on January 13, 2019
Overall 5Food 5Service 5Ambience 5

Une première fois pour mes collègues qui ont tous adoré. Mon conjoint était très jaloux de ne pas faire partie de notre réunion. Je devrai revenir avec lui 😜
Bravo Raphael et cie.

Report
Helpful
v
Montreal
1 review
Dined on January 12, 2019
Overall 5Food 5Service 5Ambience 5

Super repas gastronomique en bonne compagnie (invités et l’équipe du restaurateurs!)
Expérience exceptionnelle de a à z !
Vous savez nous surprendre et nous nous sentons vraiment bien avec nos hôtes 😊
Bravo !

Report
Helpful
MH
1 review
Dined on January 12, 2019
Overall 5Food 5Service 5Ambience 5

Super service et expérience gastronomique exceptionnel

Félicitations

Report
Helpful
N
Toronto
2 reviews
Dined on January 12, 2019
Overall 5Food 5Service 5Ambience 4

We loved every moment of the 5 seasons tasting menu. The amuse bouche and cocktails made in perfect balance (I had the whisky matcha) set the stage - we knew we were in for something special. 10 plates, well orchestrated, thoughtful and elegant. We also chose the new world wines and were blown away! Wines from the Eastern Townships, New Jersey (who knew) and Niagara. The meal is not challenging like some tasting menus, rather meant to delight and impress. I highly recommend.

Report
Helpful
LL
1 review
Dined on January 12, 2019
Overall 5Food 5Service 5Ambience 5

Agréable de passer par la cuisine.
Service attentionné sans se sentir épiés.
Bonnes réponses à nos questions.
Mets savoureux.
L’accord mets-vins nous a permis de faire de belles découvertes.
Expérience à renouveler.

Report
Helpful
C
Montreal
1 review
Dined on January 5, 2019
Overall 5Food 5Service 5Ambience 5

On ne va pas seulement au LarieRaphael pour manger, mais pour l’expérience. Ce fut une expérience mémorable, avec un personnel des plus professionnels.

Report
Helpful
OT
New York Area
2 reviews
Dined on January 3, 2019
Overall 5Food 5Service 5Ambience 5

Souper gastronomique pour célébrer le 50e anniversaire de naissance de ma conjointe. Nous avons que dd bons commentaires pour cette magnifique soirée. Merci au chef et membres en cuisine. Merci aussi à Judith, Andréeanne, Hugo, Eric, et Olivier pour leur conseils et service extraordinaire. Longue vie au Laurie Raphaël

Report
Helpful
OT
New England
1 review
Dined on January 1, 2019
Overall 2Food 1Service 3Ambience 4

Our 9 course New Years dinner was a complete disappointment. The food was not at all what we had expected given the $155 per person charge for the special menu. The service was acceptable and the atmosphere nice, but there isn’t much to say positively about the actual food. The tuna was not high quality and deer was not tender. Each course was a disappointment for its own reason. My date’s drink sat empty for 2 courses before a refill offer was made and then was brought the ingredients to mix his own drink. Even the butter for the bread was completely bland. The final disappointment of the night was an unclean restroom. The worst fine dining experience I’ve had to date.

Report
Helpful
M
Montreal
2 reviews
Dined on December 31, 2018
Overall 5Food 5Service 5Ambience 5

La perfection en ce 31 décembre. Agrémenté d'un accord mets-vins incluant un verre de Château Yquem 1994, le souper 9 services était exquis. Sans aucune réserve, nous recommandons ce restaurant. Et un merci pour cet accueil chaleureux en cuisine!

Report
Helpful
TS
New York Area
9 reviews
Dined on December 31, 2018
Overall 5Food 5Service 5Ambience 5

Very good food! Everything is delicious, service is great. Very recommend. Food presentation is beautiful.

Report
Helpful
OT
1 review
Dined on December 30, 2018
Overall 5Food 5Service 5Ambience 5

Food was incredible and so was the service! One of the best dining experiences we've had. If you are lucky enough to go, don't hesitate a single second!

Report
Helpful
OT
Toronto
1 review
Dined on December 29, 2018
Overall 5Food 5Service 5Ambience 5

We thoroughly enjoyed all the themes and corresponding courses. The non-alcoholic cocktails were especially a hit! And thank you for recognizing our anniversary :)

Report
Helpful
KM
San Francisco
1 review
Dined on December 24, 2018
Overall 5Food 5Service 5Ambience 5

LaurieRapheal is an incredible dining experience. My wife, daughter and I had the “5 Themes” tasting menu which was ten courses. If you include the dessert and the two courses we were served in the lounge before dinner, it was more like 13 courses. The food was just amazing; comparable to Michelin-starred restaurants we’ve been to in Paris. When you arrive at the restaurant the hostess greets you and then you are taken through the kitchen where all the staff greets you as you pass through to the lounge. An interesting touch. Be forewarned. The bill for three with wine pairings and tip was $1000 CDN. Was it worth it? In my book, a hearty, “Yes.”

Report
Helpful
OT
New England
1 review
Dined on December 23, 2018
Overall 5Food 5Service 5Ambience 5

We loved our meal. It was very special. The food was very creative and fun. The evening was definitely an experience!

Report
Helpful
n
San Antonio
50 reviews
Dined on December 23, 2018
Overall 5Food 5Service 5Ambience 5

My wife and I are visiting Quebec from San Antonio TX. Not much to say except this was an exceptional dinner. Probably one of the best f...king meals and service we’ve ever had. I would recommend LaurieRaphael without any reservation any time. Very special place. I travel a lot and this beats San Francisco, New York, Singapore, Long Beach, Nanking and London.

Report
Helpful
OT
New York Area
2 reviews
Dined on December 22, 2018
Overall 5Food 5Service 5Ambience 5

Absolutely superb. One of the very best.

Report
Helpful
A
Philadelphia
1 review
Dined on December 21, 2018
Overall 4Food 5Service 5Ambience 5

Ambiance was perfect. Food was creative and delicious but extremely pricey - and we do not mind paying for a wonderful dining experience. Wine pairing was dreadful. Worst we’ve ever had. That was a very disappointing part of the evening.

Report
Helpful
WT
Toronto
17 reviews
Dined on December 15, 2018
Overall 5Food 4Service 5Ambience 5

Phenomenal overall experience. I would give the food 4.5 stars. Most of the dishes were exceptionally good, but the cannelloni and cheese dishes were just a bit above average. The restaurant decor was modern and inviting, and the tables spaced nicely to enable private conversation. It is the service that gets 5+ starts. We were treated like royalty from the initial greeting by the hostess, the warm welcome of the maitre d', the attentive service of the bar staff, and the very knowledgable wait staff. Each dish was presented with an interesting explanation of the ingredients and preparation, and questions were warmly welcomed. The highlight was having Chef Raphael personally shave truffle on top of a delicious ravioli dish. Will definitely return soon.

Report
Helpful
JK
1 review
Dined on December 15, 2018
Overall 5Food 5Service 5Ambience 5

Absolutely fantastic experience. You are getting what you are paying for. Although that pricetag is quite high, you are getting a unique and once in a lifetime dining experience.

Report
Helpful
M
1 review
Dined on December 8, 2018
Overall 5Food 5Service 5Ambience 5

J'ai adoré le service. L'accueil a été remarquable, l'entrée en cuisine, belle mise en scène original ! Wow . épatant !! Merci pour cette merveilleuse soirée. Mon anniversaire, mon 35e a été au-delà de mes attentes :)

Report
Helpful
DB
New York Area
1 review
Dined on November 16, 2018
Overall 5Food 5Service 5Ambience 5

J'avais été au LaurieRaphael de Québec il y a 9 ans et c'était une grande déception. J'y suis retourné avec ma charmante conjointe pour souligner une semaine de bonne nouvelle en affaire, et j'avais des attentes moyennes. PIF! PAF! Quelle surprise de taille…. Dès le début, à l'entrée, ils nous présentent la brigade et en passant par la cuisine. Notre chemin s'arrête au coin bistro et le maître d'hôtel nous explique le menu pendant que nous sirotons un apéro. Nous avons choisi le menu découvert cinq (5) services. Ils sont venus nous chercher afin de nous accompagner à notre table, et l'aventure à continuer. L'imagination, la finesse, des goûts envoûtants et un service délicat étaient au rendez-vous. La carte des vins était bien balancée en offrant des vins à des prix raisonnables, dans un contexte de grande gastronomique, et des vins plus dispendieux pour ceux qui désirent investir dans des expériences gustatives de haut niveau.

Naturellement, la qualité du service accompagner de mets délicats doit être accompagnée d'un décor adéquat. Le décor était aussi au rendez-vous, car l'éclairage, les tapisseries et l'ensemble des composants rendaient le tout dans une zone de relaxation qui encourageait le désir d'y prendre racine. Si vous avez une belle occasion a célébrer ou vous avez le goût de passer un bon moment avec vos amis ou amoureux, je vous recommande fortement le LaurieRaphael.

Concernant les vins, j'ai choisi un vin blanc très sec de la région du Jura pour les premières entrées. Ce que j'ai apprécié de ce premier choix, est que nous avons réussi de nous sortir des traditionnels cépages de Chardonay ou Sauvignon blanc. Pour le repas principal, nous avons choisi un pinot noir (eh oui, un traditionnel) de la région de l'Ontario (c'est ça de sauver), et le terroir particulier de la région du Niagara nous a permis d'avoir un vin bien structuré et d'une acidité balancée.

Report
Helpful
OT
Montreal
2 reviews
Dined on November 11, 2018
Overall 5Food 5Service 5Ambience 5

L'expérience culinaire la plus inoubliable . De l'accueil au dernier service. C'est très innovateur et soucieux du travail local.

Report
Helpful
DC
Toronto
1 review
Dined on November 8, 2018
Overall 5Food 5Service 5Ambience 5

Exceptionnel allez y sans hésiter c’est une expérience a faire

Report
Helpful
EL
1 review
Dined on November 3, 2018
Overall 5Food 5Service 5Ambience 5

Service impeccable..
Première fois que je vivais ce genre d'expérience et c'étais FABULEUX!!
Soucis du détail
Chaleureux
Nourriture exceptionnelle!

Report
Helpful
BB
Montreal
1 review
Dined on November 2, 2018
Overall 3Food 4Service 3Ambience 3

Mes attentes étaient quand même élevé mais au final le rapport qualité-prix n’est pas au rendez-vous. Une facture de 670$ pour un menu 5 thèmes qui dans l’ensemble était très bon mais pas de ‘wow’ et pas en quantité suffisante à notre goût ma conjointe et moi. L’accord mets et vin , le choix sommelier était trop audacieux pour nous et nous n’avons pas aimé du tout, on aurait aimé qu’on cerne mieux nos besoins au départ . Enfin, à la fin du souper , on ne pouvait pas dire qu’on avait plus faim et le vin nos a trop déçu qu’on n’a pas pu aimé l’ensemble de la soirée avec une facture très salée pour le résultat . Bref, pour ceux qui veulent fêter une occasion , la place est parfaite mais sachez faire de bon choix et ne pas tout accepté ce qu’ils vous proposes car votre facture sera très élevé et on a sentie qu’on veut nous vendre avant de nous faire passer une belle soirée .

Report
Helpful
g
New York Area
144 reviews
Dined on October 30, 2018
Overall 5Food 5Service 5Ambience 5

A meal of a lifetime per my wife. We've eaten in some of the world's great restaurants and this one rates with any of them. From the moment we entered, seeing the kitchen, to the bar/anteroom, through the dining room it was a first class experience. We opted for the five theme/eleven course meal with wine pairings (seven selections) and were delighted. Service is impeccable and we liked the entire look of the place. Menus are seasonal. The price point makes this a special occasion destination, but it lives up to that.

Report
Helpful
OT
1 review
Dined on October 27, 2018
Overall 4Food 4Service 5Ambience 5

Une expérience gastronomique des plus intéressante, un bel accord mets/vin, une diversité de saveur impressionnante, une ambiance paisible, un accueil et un service impeccable, mais tout cela à un prix beaucoup trop élevé.

Report
Helpful
OT
1 review
Dined on October 27, 2018
Overall 5Food 5Service 5Ambience 5

Une expérience gastronomique à re-vivre et re-vivre...beau clin d'oeil à l'accueil !

Report
Helpful
OT
1 review
Dined on October 27, 2018
Overall 5Food 5Service 5Ambience 5

Restaurant tout simplement exceptionnel! Entrée via la cuisine, détente avec cocktail avant d'être assis à la table du repas. Nourriture absolument exquise, présentée par le chef lui même!

Report
Helpful
OT
Montreal
1 review
Dined on October 26, 2018
Overall 5Food 5Service 5Ambience 5

Encore une fois, nous avons été séduit par le talent du chef à nous présenter des plats raffinés, surprenants et extrêmement savoureux! BRAVO! Le service , le déroulement de notre soirée avec un accueil des plus chaleureux en passant par la cuisine. WOW! WOW\ Nous étions avec des amis qui vivaient leur première expérience au LR et ils ont été subjugué par les mets servis , la présentation, le service, l'endroit, le décor et tout tout! tous les sens ont été comblés comme expérience ! Milles fois BRAVO!

Report
Helpful
1
2
3
10