Make a booking

Party Size
For 2
Date
Tue, 5/22
Time
11:30 PM

LaurieRaphael - Quebec

4.8
268 reviews
icon/ic_price_rangeCreated with Sketch.
CAN$51 and over
icon/ic_cuisineCreated with Sketch.
Regional Canadian (Quebec)
Top tags:
  • Special Occasion
  • Romance
  • Creative Cuisine
laurie raphaël

Au menu, une cuisine gastronomique signée Daniel et Raphaël Vézina, où les produits du Québec sont toujours à l’honneur. La présentation allégée de la carte, laisse place à l’imaginaire et à la découverte. C’est avec confiance que vous allez choisir les saveurs qui feront de votre repas une expérience nouvelle remplie de surprises.
Dining Style
Fine Dining
icon/ic_cuisineCreated with Sketch.
Cuisines
Regional Canadian (Quebec), French / Canadian
icon/ic_clockCreated with Sketch.
Hours of Operation

Dîner: Thursday - Friday: 11h30 - 13h30

Souper: wednesday to saturday : 17h30 - 21h00
icon/ic_phoneCreated with Sketch.
Phone number
(418) 692-4555
icon/ic_new_windowCreated with Sketch.
icon/ic_paymentCreated with Sketch.
Payment Options
AMEX, MasterCard, Visa
icon/ic_dress_codeCreated with Sketch.
Dress Code
Smart Casual
icon/ic_chefCreated with Sketch.
Executive Chef
Daniel et Raphaël Vézina
icon/ic_private_diningCreated with Sketch.
Private Party Facilities
Laurie Raphaël is the perfect venue for meetings, family events, Christmas parties and any other special occasions. Our private dining room can host from 8 to 18 people. It is also possible to book our main dining room privately for groups of up to 42 people.
icon/ic_contactCreated with Sketch.
Private Party Contact
Laurie-Alex Vézina: (418) 692-4555 ext. 21
icon/ic_cateringCreated with Sketch.
Catering
PERSONALIZED CATERING

Laurie Raphaël's catering is an extension of the experience we offer in our restaurant. Our offer is creative, in constant evolution, depending on season and the products related to it. Whatever the idea you have in mind, we will be pleased to discuss with you about the feasibility in terms of schedules and budgets.

For a quote, contact Laurie-Alex Vézina at lvezina@laurieraphael.com or by phone at 418 692-4555.
icon/ic_locationCreated with Sketch.
icon/ic_neighborhoodCreated with Sketch.
Neighbourhood
icon/ic_cross_streetCreated with Sketch.
Cross Street
Quai St-André
icon/ic_parking_detailsCreated with Sketch.
Parking Details
You can park behind the restaurant in the public lot.
icon/ic_public_transitCreated with Sketch.
Public Transit
Bus #1
Additional
Bar Dining, Bar/Lounge, Beer, Full Bar, Gluten-free Menu, Non-Smoking, Outdoor dining, Private Room, Wheelchair Access, Wine
What 268 People Are Saying
Overall ratings and reviews
Reviews can only be made by diners who have eaten at this restaurant
4.8based on recent ratings
4.7
Food
4.9
Service
4.8
Ambience
4.3
Value
Noise · Quiet
93% of people would recommend it to a friend
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
Sort by
Newest
Filters
5.0Dined 4 days ago

Superbe expérience ! Les 5 thèmes étaient tous savoureux et le service était impeccable !

Report
Helpful
5.0Dined 4 days ago

Unforgettable dining experience . Culinary superb and service unpecable.

Report
Helpful
4.0Dined 4 days ago

Excellent dans son ensemble! Je m’attendais toutefois à être plus émerveillé par la nourriture en lien avec la réputation reconnue des chefs Vézina. Cocktails délicieux à notre arrivée. Service et attentions particulières irréprochables. Ambiance et décor magnifiques. Merci pour cette belle soirée!

Report
Helpful
5.0Dined 4 days ago

Lunch menu of great quality! Good price and an outstanding service.

Report
Helpful
5.0Dined 5 days ago

La meilleure expérience culinaire vécu à québec sans aucun doute !!!

Report
Helpful
5.0Dined on May 12, 2018

Nous avons beaucoup apprécié notre soirée. Bien mangé, bien bu, agréable compagnie. Accords culinaire - sommellerie très intéressants: belles découvertes. L’accueil, le service au loundge et le service à la table font partir de la plus-value: bravo à l’équipe. Nous rêvons à une prochaine visite... Chaque bouchée avec accord proposé était un délice!

Report
Helpful
5.0Dined on May 11, 2018

Super moment. On vous conduit dans une escalade de saveurs. On apprécit chaque bouché tout en attendant la prochaine. Avec le choix du sommelier attention de prévoir un retour en taxi!

Report
Helpful
5.0Dined on May 10, 2018

Creative, delicious, an experience!

Report
Helpful
5.0Dined on May 4, 2018

Amazing experience, food is great and service is just perfect.

Report
Helpful
5.0Dined on April 15, 2018

Les plats sont inventifs, raffinés et goûteux, la sélection pour l'accord des vins est superbe, l'ambiance est à la fois sophistiquée et chaleureuse, le service est impeccable, les cocktails sont bons (incluant des options sans alcool). Ce restaurant vient de s'inscrire dans ma liste des dix meilleurs restaurants où j'ai mangé, au Québec, au Canada ou ailleurs -- et je ne comprends pas qu'il ne fasse pas partie de la liste des cent meilleurs restos canadiens.

Report
Helpful
5.0Dined on April 14, 2018

Expérience absolument extraordinaire!!! TOUT était parfait:
-Service impeccable, professionnel, attentionné et chaleureux. Le personnel a fait de notre 10e anniversaire de mariage une soirée mémorable.
- Magnifique menu dégustation, tant pour les papilles que pour les yeux.
Restaurant dispendieux, mais qui vaut le prix... à faire au moins une fois lorsqu'on veut se gâter.

Report
Helpful
5.0Dined on April 13, 2018

Nous avons eu une thématique spéciale végétalienne pour ma conjointe et elle était ravie. Les chefs ont pris le temps de créer un menu savoureux et original, ce qui a fait de notre soirée un moment inoubliable. Nous recommandons sans réserve ce restaurant.

Report
Helpful
5.0Dined on April 13, 2018

Magnifique

Report
Helpful
2.0Dined on April 6, 2018

Réputation surfaite. Personnel sans envergure. Accord mets vins médiocre ( Sauterne et crème glacée au fromage de chèvre: une expérience en tout point à déconseiller!). Prix exagéré du repas 3 services incluant le pourboire: 580$.

Report
Helpful
5.0Dined on April 6, 2018

Une très belle expérience. Un accueil chaleureux et différent des autres restaurants.
Service très courtois, repas succulent. Le prix est par contre très élevé.

Report
Helpful
5.0Dined on March 31, 2018

Une expérience remarquable ,un 5 services impeccable ,un personnel chaleureux et compétent .Je conseillerai ce restaurant à tous les gens que je connais.Merci Laurie Raphael

Report
Helpful
3.0Dined on March 31, 2018

This restaurant was okay. Service was good but at the beginning we felt like we were being sold a time-share (they sit you down, want you to have a drink, then they give you a treat, and after that they come out with leather folders and show you the options) it was way too staged and it didn’t seem authentic, especially after you first walk in the door. Once they’re done selling you each menu and the wine pairings, they give you another treat and they show you to your table.

The service aside from that stated experience was good. The waiters were very attentive and catered to our every need. How ever, it must be noted that the waiter spilled water all over the table when we first sat down. We had to do some drying ourselves. He also dropped the bread when it first came out. It seemed like he was a little nervous or perhaps his over-confidence backfired. Service was also a little aggressive when pushing the chairs to let us sit.

I’m terms of the food, it was okay. We enjoyed 3/7 dishes. Some creations were too far-fetched. The flavours were perhaps masked by some other things (goat cheese ice cream, lamb, and scallops), and in some cases it was way too fatty (as was the case with the duck). Hot crab was good, cold crab was good, sea bass was good.

What we didn’t like was that they changed items in the menu without changing he actual menus, and made it seem like too improvised.

The ambiance was amazing. The restaurant looks super sleek, very clean, modern and elegant. Probably the best part. Except for pre-staging, which again felt like you’re being sold a time-share...

Overall, an okay choice. If you’re going, make sure you ask for a waiter that speaks good English, otherwise you’ll have a hard time understanding what the dishes are about, or the wine, or just general chit-chat. Not the most anglophone staff.

Report
Helpful
5.0Dined on March 29, 2018

Muy buena experiencia.

Report
Helpful
4.0Dined on March 24, 2018

Un stationnement gratuit mis à la disposition des clients serait fort apprécié.

Report
Helpful
5.0Dined on March 24, 2018

L'ambiance, le professionnalisme, les découvertes culinaires, la présentation des divers plats etc... Tout est parfait !

Report
Helpful
5.0Dined on March 23, 2018

Best experience ever!
Fabulous restaurant, best I've ever eaten!

Report
Helpful
5.0Dined on March 23, 2018

Overall, an outstanding dining experience. Creative and delicious tasting menu, beautifully presented with excellent attentive service. I highly recommend.

Report
Helpful
5.0Dined on March 22, 2018

Great food and services!

Report
Helpful
5.0Dined on March 16, 2018

Ce fut une expérience inoubliable, de l’acceuil jusqu’au dessert !!! Un plaisir gastronomique à chaque bouchée. Présentation des plats de toute beauté et bien pensée. Service extraordinaire. Félicitations à l’équipe Laurie & Raphaël, vous savez comment recevoir dans une ambiance relaxante.
Merci pour cette belle expérience.

Report
Helpful
3.0Dined on March 14, 2018

lounge surchauffé, banquettes très inconfortables. Amuses gueules décevants. Pression inutile pour consommer un cocktail. La salle à manger était très accueillante et confortable. Pain servi à la pincette avec un beurre à l'échalote ne convenant pas (appelé beurre aux herbes). Deux plats servis tièdes. Belle présentation des assiettes, bonne technique de cuisson des viandes mais l'ensemble est dominé par des goûts mal équilibrés. Glace au fromage bleu totalement décevante. Le dessert praliné était cependant très savoureux et agréable. L'accord mets vins trop dispendieux (le classique) avec un rythme laissant le blanc devenir chaud avant la réception des plats.

Report
Helpful
5.0Dined on March 8, 2018

Tout était tout à fait extraordinaire
Repas succulent
Formule exceptionnelle

Report
Helpful
4.0Dined on March 3, 2018

Trop cher pour ce que c'est on peut trouver des restaurants à Montréal pour la moitié du prix et la même qualité

Report
Helpful
5.0Dined on March 2, 2018

Une expérience gastronomique extraordinaire. Je n'ai aucune critique à formuler. De la prise en charge jusqu'à notre départ du restaurant, le service personnalisé fut impeccable. Tous les plats, sans exception, étaient franchement réussis. Il faudrait être de mauvaise foi pour ne pas apprécier tout le travail qui a été réalisé en coulisses par ces artistes de la fine cuisine. Merci pour cette formidable soirée !

Report
Helpful
4.0Dined on February 25, 2018

Superbe soirée. Nourriture délivieuse et ambiance agréable et feutrée.

Report
Helpful
5.0Dined on February 22, 2018

une expérience à vivre une fois dans sa vie des saveurs incroyable servit comme des rois!!!

Report
Helpful
5.0Dined on February 14, 2018

Excellente expérience, accueil chaleureux et innovante. Experience culinaire extraordinaire.

Report
Helpful
3.0Dined on February 9, 2018

Service was supreme and food was innovative. Dinner took four hours, not sure if this was deliberate. If you’re going, make sure you plan for a long meal!

Report
Helpful
5.0Dined on February 9, 2018

We chose Five Themes, paired with Canadian wines. An excellent mix of classic French cuisine, updated with modern flavors and techniques.

Report
Helpful
5.0Dined on February 8, 2018

Choix intéressant de menus à l'heure du dîner
Harmonie des saveurs
Présentation visuelle des plats exceptionnelle
Salle à manger tranquille
Accueil sympathique
Excellent service

Report
Helpful
5.0Dined on February 7, 2018

All was PERFECT!!
Food, Wine, flavors, SERVICE.
Wow!!!

Report
Helpful
5.0Dined on February 3, 2018

If the Michelin guide had reviewers in Quebec, Laurie Raphael would have at least one and possibly two stars. This is truly one of the best tasting menus I have ever enjoyed, paired with an interesting selection of wines. Reservations appear to be staggered such that every dining party arrives individually and is greeted by the front of the house, before being escorted through the kitchen (and meeting brilliant chef Raphael and culinary team) and into the dining area. Menu items are explained over an aperitif before seating at the table. It was altogether an elegant and refined experience. The food, featuring local ingredients from the province of Quebec (highlight: seal meat), was creatively prepared and artistically presented. It is not inexpensive, but it is worth it, especially for a special occasion.

Report
Helpful
5.0Dined on February 2, 2018

Cuisine exceptionnelle, excellent service, ambiance agréable et intime.
Nous y allons périodiquement quand nous passons par Québec et ne sommes jamais déçus!

Report
Helpful
3.0Dined on February 1, 2018

It was very nice, but not worth the cost. We did the 13 course tasting and in all the food we had in QC this was the least memorable. Just too expensive.

Report
Helpful
5.0Dined on January 31, 2018

Vraiment excellent. Les assiettes sont superbes, pleines de détails. Les plats se suivent les uns après les autres, tous aussi spectaculaires. Peut-être un peu trop. On pense à Curnonski: ‘en cuisine comme dans tous les arts, la simplicité est signe de perfection’...Néanmoins j’y retournerai avec plaisir.
La cuisine est excellente. Le service est impeccable.
C’est très réussi.

Report
Helpful
5.0Dined on January 20, 2018

Chaque bouchée était mémorable et le service était comme une chorégraphie bien rodée

Report
Helpful
1
2
3
7